Många undrar hur våra transkriberingar ser ut när vi konverterar talad svenska till skriven svenska. Klicka på YouTube länken och läs nedan för att se ett exempel på vad du som kund får tillbaka. Du får även lyssna på lite skön musikal och intervju med artisterna Amy Deasismont och det är Erik Segerstedt som spelar huvudrollerna i musikalen Snövit.
https://www.youtube.com/watch?v=CTpgJN3NzNc

LOTTA: Ja, ”spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i landet är”. Den där repliken är vi alla uppväxta med oavsett ålder faktiskt för sagan om Snövit har troligen rötter i medeltiden. Så många generationer har läst den och åtskilliga barn har också skrämts av historien och den elaka drottningen. Men nu är det dags för nypremiär av Snövit, den här gången spelad av Amy Deasismont och det är Erik Segerstedt som drar på sig prinskostymen.

AMY: Jaha, så du menar att du och jag skulle typ …

ERIK: Asså, i princip så menar jag nog det.

AMY: Du har nu sett mig som ingen har gjort. Du har nog väckt mig, har hänt något stort.

ERIK: Jag vill nu

[?? 0:00:46] leva tillsammans med dig. Vi har varandra. Jag älskar ju dig.

AMY: Jag älskar ju dig.

ERIK: För jag älskar dig, Snövit min kära.

AMY: Jag har fått dig, åh vilken ära.

ERIK: Jag älskar dig.

AMY: Jag älskar dig.

LOTTA: Var det äkta kärlek?

[skratt]

AMY: Nej.

ERIK: Jo, för mig är det det.

AMY: Okej, ”boom”.

LOTTA: Hörrni välkomna! Det var premiär på Snövit i julhelgen. Hur gick det?

AMY: Det gick bra.

ERIK: Ja, det tycker jag.

AMY: Ja, det tycker jag ändå att man får säga.

ERIK: Vi har repat ganska bra innan, och kört några så där …

LOTTA: Det är ju bra att repa.

ERIK: Det är en bra grej faktiskt.

AMY: Det underlättar verkligen.

ERIK: Och kört publikrep också, ett antal. Så att …

LOTTA: Ja, för här Erik kan det vara väldigt små barn i salongerna. Så att det kan hända massa oväntade saker förstås.

AMY: Ja, precis.

ERIK: Ja [skratt].

AMY: Men det är lite en del av charmen tycker jag. Jag älskar när de skriker ut saker och verkligen är med, då känner man att de verkligen är engagerade i vad vi gör på scen.

ERIK: Ja, de lever sig in.

AMY: Ja.

LOTTA: Du spelar Snövit.

AMY: Mm.

LOTTA: Vad är det för Snövit du vill gestalta?

AMY: Det som jag tycker om med manuset från första början är att det är både prinsen och prinsessan, Snövit då, är inte riktigt så här traditionsenliga så i stereotyper som man är van vid att se prinsen och prinsessan.

LOTTA: Är det en modern Snövit?

AMY: Ja, det tycker jag verkligen, och det är någonting jag har tänkt väldigt mycket på också när jag har jobbat med hur jag ska göra henne. Man har sett prinsessor i alla tider, och de brukar vara ganska likadana och väldigt … bara snälla och …

LOTTA: Vad har du för förebilder då?

[skratt]

AMY: Nej, men vanliga tjejer liksom, man vill göra henne lite mer så man kan relatera till henne, så tänker jag i alla fall.

LOTTA: Har du haft den friheten att kunna göra vad du vill med henne?

AMY: Ja, men verkligen. Dels som jag sa så har det underlättat att den redan är så på papper, för att hade hon varit väldigt traditionsenlig i allt hon säger så hade det varit kanske svårt att göra något annat med det. Så med den utgångspunkten och sen också friheten från regissören så har man verkligen kunnat göra henne lite mer.

LOTTA: Du kanske har större frihet än vad verkliga prinsessor har, i livet. [skratt]

AMY: Jo, men kanske. Jag hoppas att prinsessor i verkliga livet har frihet, men … [skratt]

LOTTA: Och Erik, du spelar alltså prinsen. Vi såg dig alldeles nyss här. Det är din första roll faktiskt i musikal …

ERIK: … ja.

LOTTA: Så den där prinsen vill vi titta lite mer på.

ERIK: [sjunger] Hejsan hoppsan här är jag, killen som vill ha det bra. Hoppas dagen blir riktigt, riktigt bra. För vi ska hitta en tjej och ni vet, bara en sån grej. Ni väntar nog på mig. För jag är prinsarnas prins, prins Erik av vår norra provins. Helt klart vill jag bara vara jag. Men när man ser mig klart är det ju uppenbart att det är jag som är prinsarnas prins.

LOTTA: Det är nästan så man vill sjunga med faktiskt.

ERIK: Ja, den är medryckande.

LOTTA: Verkligen.

ERIK: Ja, kul.

LOTTA: Du, Yohio spelade den här rollen till exempel för några år sen. Det är många som har gjort det. Har du några förebilder?

ERIK: Oj, svår fråga. Nej, inte så med några av mina föregångare tror jag, men i den här ensemblen så tycker jag Amy är väldigt duktig. Det är inspirerande att spela mot så duktiga skådespelare och sångare. Sen har vi Jakob Stadell som spelar Härolden, som också är väldigt erfaren som musikalartist, och han är extremt duktig och väldigt så här … han ser man upp till väldigt mycket, eller jag gör det i alla fall.

LOTTA: För som sagt, musik är du van vid, men det är din första musikalroll.

ERIK: Mm.

LOTTA: Vad är de stora utmaningarna?

ERIK: Det är nog agerandet, alltså skådespeleriet.

LOTTA: Visste du att du kunde? För det ser man att du kan.

ERIK: Tja, nej, när jag var 16 och skulle söka gymnasiet så sökte jag teaterlinjen och fick en text som jag skulle ha, det var en monolog. Och det var en ganska klurig text, ganska avancerad för den åldern om man säger. För mig i den åldern. Och jag var så fruktansvärt dålig när jag gjorde den insökningen så att jag insåg då att jag har ingen som helst talang för skådespeleri. Däremot har jag alltid drömt om, jag har haft så här lite skådespelardrömmar så klart. Så att det är jättekul nu att man på något sätt känner att man har överträffat sig själv lite grann och överkommit kanske någon slags rädsla och nervositet inför att agera.