Det är förstås väldigt bra. Även om var och en jobbar ensamt rent fysiskt så har vi ett väldigt bra samarbete med våra kollegor. Att hela tiden får feedback på sitt arbete gör att en inte blir hemmablind och får tunnelseende. Om det är någon del i arbetet som du ofta missar på så kommer kollegorna kunna uppmärksamma dig på det så att du hela tiden utvecklas i din yrkesroll. Förstås är det viktigt att vara snabb, men guldtranskribering handlar också om att ta sig tiden till att göra riktigt bra transkriberingar!

Det är också ett väldigt allmänbildande jobb. Du får transkribera alla möjliga ämnen och lyssna på spännande personer. Detta är dock en allmänbildning som du inte kan skryta med bland kompisarna, du jobbar förstås under strikt sekretess. Om det finns innehåll i ljudfilerna som gör dig illa berörd och får dig att må dåligt så kan du alltid prata ut om det med en kollega, men ingen annan.

Hur söker jag jobb som transkriberare hos er?

Det går tyvärr inte att söka jobb på guldtranskribering. Vi handplockar själva medarbetare med lång erfarenhet av transkribering.